Home Onderhoud Prijzen Banden Velgen Microschade Contact

Banden

Veilig onder alle omstandigheden.

Controleer regelmatig uw banden of laat dat doen door Axibanden zodat u optimale grip op het wegdek heeft bij alle weersomstandigheden. Wij controleren uw banden op alle mogelijke zwakheden; spanning, profieldiepte, beschadiging enzovoorts.

Nederlandse winters staan niet bekend om hun barre weers- en weg omstandigheden. Toch zijn er steeds meer automobilisten zo verstandig om hun vierwieler ′s winters op speciale banden te zetten. In een paar jaar tijd is de markt voor winterbanden verdrievoudigd en inmiddels schaffen jaarlijks ruim 45.000 autobezitters een setje winterbanden aan. En de groei zet door.

Tips voor caravanbanden

Opslag

Indien u de caravan voor langere tijd niet gebruikt raden wij u aan om de caravan op zijn pootjes te laten rusten zodat de banden onbelast zijn. Moet de caravan echt mobiel blijven omdat deze bijvoorbeeld in een stalling staat, dan kunt u het beste een paar oude wielen op de kop tikken om de caravan verrijdbaar te houden. Kernpunt is hier dat de banden niet gedurende lange tijd op een plek stilstaat. De "goede" wielen (met banden) kunt u dan op de juiste manier opslaan: koel, donker en droog. Zorg er dan wel voor dat de wielen zijn voorzien van merktekens zodat de wielen weer op de juiste plaats terug gemonteerd worden.

Op reis

Voordat u vertrekt, tijdens de reis en als u op de plaats van bestemming aankomt; inspecteer dan uw banden optisch op beschadigingen en controleer de bandenspanning. Bescherm uw banden tegen de felle zon door ze te behandelen met een UV-blokker of plaats een plaatje hout voor de banden.